Vitamin untuk Jeragat

0
COM
Salam frens !! Tinggal sehari lagi sebelum kita menyambut ramadhan al mubarak. So nk wish siap2 "Selamat Berpuasa" ya kawan2. Dah refresh memory macam mana nak niat puasa ? hehehehehe ~

Ok entri hari ni nak bercerita pasal jeragat. Jeragat tu apa ? Jeragat ialah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya akan tetapi kehadirannya membuatkan kulit wajah kelihatan tidak sihat selain menjejaskan penampilan. Jeragat juga dikenali sebagai tompok2 hitam yang disebabkan melanin terkumpul menjadi warna coklat muda, coklat tua atau hitam. ia terkumpul di wajah secara berkelompok.



Antara punca terjadinya jeragat ialah kerana :

  • pendedahan kulit kepada cahaya matahari yang terik
  • hormon yg tidak seimbang disebabkan mengandung
  • menopos
  • gelisah dan tidak cukup tidur
  • menggunakan mekap yg tidak berkualiti
  • kesan parut jerawat dan
  • pengambilan ubat berunsur dadah

Perkara asas merawat jeragat ialah dgn melakukannya secara dalaman dan luaran. Ini kerana jeragat tidak akan hilang atau lambat hilang jika hanya melakukan rawatan luaran sahaja iaitu dgn memakai pelbagai jenis krim dan pelembab sahaja.

Langkah utama utk mengatasi masalah jeragat ialah dengan melindungi kulit daripada cahaya matahari termasuk mengambil langkah pencegahan dgn memakai krim pelindung matahari, menggunakan topi atau payung sekiranya melakukan aktiviti luar. Elakkan terkena matahari dari pukul 10 pagi hingga 4 petang.

Vitamin ialah elemen penting untuk kesihatan dan keanjalan kulit. Pengambilan vitamin secara konsisten juga baik untuk menegangkan kulit, memerahkan pipi, merawat kulit kusam dan berjeragat dari dalam.


Vitamin yang diperlukan untuk merawat jeragat ialah :


Vitamin C
Penting dalam pembentukan kolagen.


We recommends : 

Vitamin C Plus SHAKLEE kerana ia sustained released lengkap dengan bioflavonoid. Vitamin C Plus ni memang larisssss, tp sekarang dah out of stock seluruh malaysia. Bila nak ada pun tataw. Tapi tak per disebabkan Vitamin C Plus yg glamer tu belum ada stok, boleh ganti dengan Vitamin C Chewable Shaklee yg tak kurang hebatnya. Dilengkapkan dgn Rose Hips dan Citrus Bioflavonoid utk memaksimumkan fungsinya. Ada yg claims Vitamin C yg terbaru ni lagi cepat nampak kesan, mugkin sebab faktor vitamin ni dikunyah2 dan sebab tu lebih senang diserap.


Vitamin E
Terkenal sebagai vitamin awet muda. Juga membantu dalam keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit.


We recommends : 

Vitamin E Complex dari SHAKLEE sebab ia natural, 400iu lengkap dengan selenium dan yg paling best ia ada ekstrak biji anggur. Kenapa di tambah ekstrak biji anggur kat Vitamin E SHAKLEE ni ?? Ok meh kita baca kelebihan grape seed extract (ekstrak biji anggur) :

  • ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasit kesihatan iaitu PROTEIN, LIPID, KARBOHIDRAT DAN POLIFENOL
  • kuasa antioksidan polifenol adalah 20 KALI LEBIH BAIK dari vitamin E dan 50 KALI LEBIH BAIK daripada vitamin C. Dalam erti kata lain, minyak biji anggur ni amat berkesan MENGATASI MASALAH KANSER serta amat baik untuk AWET MUDA dan untuk memelihara kecantikan dan yang best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolesterol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul
  • melambatkan penuaan
  • salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric proanthi cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yang lain. OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya. OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu KULIT LEBIH ELASTIK, membuatkan seseorang nampak MUDA SECARA SEMULAJADI

Haaa best kan ?? Rasa macam nak telan sebotol terus... kikikiki ~ 


Protein
Ianya membantu mengurangkan kesan hitam akibat jeragat. Tompokan hitam pada kulit akibat jeragat sangat sukar dihilangkan jika tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru.

We recommends : 

Protein ESP dari SHAKLEE - memang terbaik, non GMO dan memang hot item. Kalau ada extra budget sila ambil juga Collagen Powder juga dari SHAKLEE. Haaa yg ni memang sah2 best tahap impak maksima.. lalalalala ~






Your favorite SHAKLEE Independent Distributor,

Mises Sharif
SMS : +60 19 426 5525
EMAIL : luna_sharif@yahoo.com
FBMises Sharif